műanyag pohár, ami mégsem, az aminek látszik. A műanyag szót meghallva csupa negatív dolog jut az emberek eszébe az el nem tűnő szemét halmoktól a szennyezett óceánokig.

Az a műanyag pohár, amit mi kínálunk azonban nem ugyanaz a műanyag. Az általunk forgalmazott és eladásra kínált, eldobható evőeszközök és poharak, tányérok között olyan termékeket is  talál, amik már a környezettudatos szemléletmód alapján készültek. Ez azt jelenti, hogy az alapanyaguk nem egyszerű műanyag, hanem bio és környezetbarát alapanyagból készül. Az ilyen alapanyagok azért különböznek a megszokott műanyagoktól, mert úgy készítik, hogy lebomlásra képesek legyenek. 

A lebomló műanyag pohár, evőeszköz stb. a természetbe kikerülve, a hulladéktelepeken gyakorlatilag magától el tud tűnni, nem pedig hosszú ideig megmarad és szennyezi a környezetet még a mikroméretű darabjaival is. Ezért érdemes ezeket a bioműanyag poharakat és egyéb, eldobható eszközöket előnyben részesíteni, mint a régi típusúakat, hogy a környezetünket óvjuk velük.